Fylt Baguette

Dette var bidraget vårt til Coop og Mat -og Landbruksdepartementets Matpakkekonkuranse.

Som elever vet vi at sunn og god mat er viktig for å holde konsentrasjonen oppe gjennom en hel skoledag. I denne matpakka, som er egenkomponert, har vi satset på sunne og gode kvalitetsprodukter fra "Nyt Norge". Vi ønsker å støtte norsk jordbruk og norske råvarer, samtidig som vi er engasjerte i både miljø og matlaging!

Fylt Baguette:
Dette trenger du:
1 stk baguette, fåes kjøpt i de fleste butikker. Helst grov. (Man kan også lage selv!)
1 tomat
4 cm agurk
1/4 rødløk
100g Coop salatkjøtt av kylligfilét
4 ss naturel yoghurt fra Tine.
OBS! Vi brukte produkter fra Nyt Norge, men dette er jo valgfritt.

Dette gjør du:
Følg anvisningen på baguette-pakken. Deretter, del baguetten i to biter. Bruk en skje til å skrape ut innholdet i baguettene. Slik:

Skjær grønnsakene i små biter. Bland dem med 4 ss naturel yoghurt og 100 g kylling. (100 g kylling vil si halve pakken).


Fyll de hule baguettene med dette. Trykk fyllet godt sammen i baguettene, slik at du får plass til mest mulig. Når du er ferdig, pakker du dem inn i litt plast, og putter dem i matboksen.Denne matpakka er sunn og god! Kylling inneholder lite fett, men masse proteiner. Grønnsakene er rike på vitaminer, og fargene er kjempefine. Bruker du grovt brød, vi du være mett lenge.

Gode grunner til denne matpakka:
-Den er miljøvennlig
-Denn er sunn
-Den er lett å håndtere. Dersom du liker å gå rundt i skolegården, eller av andre grunner må gå å spise, så fungerer det bra med denne matpakka.
-Den er ikke kjedelig, selv om den likevel inneholder ingredienser man ofte har hjemme.

Og fortvil ikke; det brødet som blir skrapt ut, kan brukes til å lage f.eks krutonger. Krutonger passer bra i suppe og i salater, eller bare som litt småmat.
Her har vi laget krutonger av brødrestene, med olivenolje, basilikum, salt og pepper:

Kos deg!

 

 

 

11 kommentarer

einar risvik

09.nov.2010 kl.14:30

Gratulerer, dette var fantastisk hyggelig. Dere poengterer at det er bra at baguetten er grov, jeg mener det er viktig, for da varer metthetsfølelsen lenger. Det er en god og mager oppskrift dere har laget og den åpner for kreativitet for det kan jo lages mange varianter. Kjøttet kan byttes ut med skinke eller stekt bacon, det kan brukes ostebiter og det kan brukes mange sorter av grønsaker for å lage varianter. I yoghurten kan man jo også tilsett litt krydder eller smak og da blir det nye varianter med en gang. Kjempebra konsept, håper tankegangen sprer seg som ringer i vannet. Jeg jobber på Nofima Mat, som er et forskningsinstitutt og inn i et nordisk program som heter Ny Nordisk Mat. I det siste er det laget en rapport som heter Ny Nordisk Hverdagsmat i et prosjekt i Danmark. Her passer det dere har gjort helt fantastisk inn.

Simen

09.nov.2010 kl.15:20

Matpakkensmekka mekker maks!

Takk for en strålende dag i Oslo. Dere er imponerende flinke.

bolle

09.nov.2010 kl.15:37

Så enkelt og smart kan det altså gjøres. Gratulerer. "Utskrapet" (smulene) kan forøvrig gis til fuglene om vinteren, så rekker matpakka til flere :-) Eller fryses ned..finfint til strø på gratenger.

makelovenotfur

09.nov.2010 kl.16:05

Jeg laget sånne i dag! De var kjempe gode!! Tok selvfølgelig ikke med kjøtt jeg da, men de var enkle, raske og veldig praktisk :) Gratulerer med seieren <3

spent på fortsettelsen

09.nov.2010 kl.19:34

jeg gleder meg til å følge matpakkebloggen. Er temmelig lei matpakke og trenger inspirasjon

K

09.nov.2010 kl.23:51

Genialt jenter!! :)

Rebecca Selnæs

10.nov.2010 kl.14:57

Takk folkens! Det er bare å fortsette og følge med, kommer nye oppskrifter og idèer hver dag! :)

snorre

23.nov.2010 kl.16:05

takk for den! :)

hadde med fylt baguette på tentamen :)

snorre

23.nov.2010 kl.16:08

måtte stålsette meg for ikke å spise den før jeg var ferdig med kladden! :P

matpakkensmekka

24.nov.2010 kl.20:23

Det er bra det, Snorre ;-)

Snorre

04.des.2010 kl.02:03

;)

Skriv en ny kommentar

matpakkensmekka

matpakkensmekka

15, Trondheim

Hei. Vi er Nora, Rebecca, Maren og Runa, 15 år fra Trondheim. Vi blogger om matpakkeidéer, og håper vi kan inspirere folk til å lage seg sunne, gode og spennende matpakker.

Kategorier

Arkiv

hits